31 augusti 2016

PANG PÅ och dagarna går

HEEEJ! 

Gud, termin 2 startade ju i måndags och det var INGEN mjukstart alls och jag har haft huvudet helt fullt upp med ännu en omgång av nya intryck och nya hemuppgifter som redan staplas upp på listan. Det är så tråkigt när jag inte hinner skriva här. 

MÅNDAGEN var en låång dag full med non-stop information som matades in mellan 09-16 och slutade inte alls med mer hemma plugg som jag hade planerat. Det blev sängen direkt när jag kom hem och killen kom förbi och kollade tv med mig. 

I TISDAGS var det självstudier om författningar och läkemedelshantering HELA dagen. Jag satt framför datorn från kl 10-20, med lite matpaus och en timmes power walk, som btw var fett nice! Jag brukar aldrig göra det men det var faktiskt riktigt skönt. Fast idag har jag så ont i ländryggen så jag knappt kan böja mig framåt.. Haha, måste börja bli gammal. 
En bild från min power-walk på stoora fina Gärdet.

IDAG har jag haft en kort dag med en föreläsning på förmiddagen fram till lunch. Ska göra lite hemläxor strax tänkte jag, som jag borde ha gjort när jag kome hem men jag orkade verkligen inte då. "Dagens tråkiga" är att jag har fått sjukt ont i halsen.. Hoppas på att det är tillfälligt!

I ÖVRIGT så är det den 31/8 idag.
Jag firar idag att jag har haft körkort i 5 ÅR! Hur kan tiden gå så fort?? Jag kan dock inte köra bil särskilt bra längre hehe. 
 
 

29 augusti 2016

SKOLSTART

GOD MORGON!
Idag är det måndag och FÖRSTA dagen på min andra termin som sjuksköterskestudent på Karolinska Institutet. Dagen kommer vara rätt lång om allt går enligt schemat och den kommer mest bestå utav introduktioner till höstens kurser osv.
Tar och inleder den här stora dagen med en SKOLLISTA. Trevlig måndag <3

1. Två positiva saker med skolan/universitetet - Att man får lära sig saker och att det är vägen till något större och bättre.

2. Två negativa saker med skolan/universitetet - Det kan vara stressande och ibland är det väldigt svårt.

3. Roligaste ämnet? - Hittills efter 1 termin anatomin!

4. Onödigaste ämnet? - Äää.. det finns nog inget som är särskilt onödigt. Allt jag lär mig är viktigt för framtiden.

5. Svåraste ämne? - Hmm.. Vetenskapterori och metod, tror jag. Då fick vi lära oss att läsa vetenskapliga artiklar på engelska osv. Det tyckte jag var ganska svårt.

6. Ett ämne som du tyckte var tråkigt, men som du idag gillar? -  Matematik! jag har alltid haft svårt för matte och därav inte gillat det. Men i gymnasiet fick jag hjälp och när jag började förstå blev det roligt. Gick från nästan IG- VG =)

7. Ett ämne som du tyckte var roligt, men som du idag avskyr? - Vet inte =)

8. Prov eller inlämning? - Inlämning. Då kan man ta tid att göra så bra som möjligt med mindre press på sig.

9. Sovmorgon och sena lektioner eller börja tidigt och sluta tidigt? - Börja tidigt och sluta tidigt!

10. Individuella arbeten eller grupparbeten? - Både och =)

27 augusti 2016

HIGHLIGHTS

Skönhet ♡ smink


I torsdags var jag ju som ni vet hos frisören(äntligen) för att fräscha upp håret, och få lite förändring. Har inte lyckats ta någon särskilt bra bild på håret ännu tyvärr men den här bilden tog jag igår och den visar väl hyfsat bra hur det blev, även om det är en "smutsig-spegel-selfie" =). känner mig nöjd! och fylld med lite ny energi.
 
Det skönaste med den här klippningen är att det känns som om hon tunnade ur hälften av allt mitt hår. SÅ SKÖNT. Trivs bra i mina nya ljusbruna och blonda slingor <3